суботу, 18 листопада 2023 р.

Українське радіо в Естонії

Подія світового рівня відбулася у Таллінні! В Естонії з’явилася перша радіостанція, яка заговорила українською мовою! Презентація радіостанції «DRUZI.ee» проходила в знаковому для молоді кварталі у переповненому гостями залі фотографії, мистецтва та культури Fotografiska. Дуже важливою була не тільки участь офіційних представників Посольства України в Естонії, мерії Таллінну, уряду Естонії та відомих естонських журналістів, але й присутність на цьому заході великої кількості української молоді – студентів різних університетів Таллінну, у тому числі майбутніх журналістів, телевізійників та айтішників.
Я дякую за створення радіостанції команді Асоціації українських організацій Естонії та її лідеру Володимиру Паламару, Інні Гордієнко, Андрію Верхоляку, творчому колективу радіо «DRUZI.ee» та естонським друзям!
За час війни, яку розв’язала росія проти України та всього людства, в Естонії багато чого відбулося ВПЕРШЕ! В минулому році 1 вересня відкрила свої двері Перша українська школа «Свобода», де навчаються біля 700 дітей, потім український дитячий садочок і ще одна українська школа (більше 600 дітей), перша баптистська українська Талліннська Біблійна церква, багато нових українських громадських об’єднань, фундацій та підприємств. Іноді я чую від різних людей: «Естонія – маленька країна». Я з цим не згоден. Серце мужнього, сильного народу Естонії дає поштовх серцево-судинній системі всієї Європи битися в одному ритмі з серцем українського народу! Слухайте радіо «DRUZI.ee», яке виходить українською та естонською мовами!

Немає коментарів:

Дописати коментар